TR EN
Elginkan, Bilecik’e 50 Milyon Avroluk Yatırım Yapacak
 

İSTANBUL (AA) - Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Elginkan Topluluğu İcra Meclisi Başkanı Gaye Akçen, Bilecik’te 50 milyon avroluk yatırımla ilk etapta yaklaşık 1.000 kişilik istihdam sağlayacaklarını belirtti.

Akçen, basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında, Elginkan Topluluğu'nun bugüne kadarki yatırımları ve başarılarıyla geleceğe yönelik beklentilerini anlattı.

Türkiye armatür pazarının bugün 3,5 milyon adete ulaştığını ve Elginkan'ın pazar lideri konumunda bulunduğu bildiren Akçen, "Başarımızı taçlandırırken yerli üretim önceliğine sahibiz. Vitrifiye ve yer duvar seramiği başta olmak üzere Bilecik’te organize sanayi bölgesinde ilk etapta 50 milyon avroluk yatırım planladık” dedi.

Akçen, 11 fabrika ve 19 şirketle sektörel iş hacimlerini artırmakta kararlı davrandıklarını ifade ederek, “Manisa yoğunluklu Bilecik ve İstanbul’da yatırımlarımız bulunuyor. Bu yatırımları yine özkaynaklarımızla sağladık. Elginkan Holding, bugün 5 bin çalışana sahip” diye konuştu.

Grup şirketlerinin tamamının Elginkan Vakfı’na bağlı bulunduğuna dikkati çeken Akçen, dünyada "patronu vakıf olan tek şirket" olduklarını kaydetti.

Akçen, şirket hisselerinin tamamı Elginkan Vakfı’na ait olduğu için borsaya açılmak gibi bir düşüncelerinin bulunmadığını belirterek, "Kurulduğu günden bu güne şirketimizin miras ve misyonuna sahip çıkmak en büyük hedefimiz oldu. Kurucularımızın iradesi de bu yöndeydi" ifadelerini kullandı.

- Yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlayacak

Alınan bilgiye göre, Bilecik OSB’de kurulacak tesisin başlangıç üretim kapasitesi 12 milyon metrekare olacak. 60 bin metrekare kapalı alanda kurulması planlanan tesislerde ilk etapta yer karosu, duvar karosu, porselen ve granit karo üretimi yapılacak. Başlangıçta 750 ila 1.000 kişinin istihdam edilmesi beklenen yatırım kapsamında, aynı alan içerisinde banyo mobil yaşları gibi tamamlayıcı ürünler için de tesisler kurulacak. 2015 yılında inşaatına başlanması planlanan tesisler, 2015 sonu veya 2016 başı üretime geçecek.

 

Kaynak : Anadolu Ajansı